„Kњига на Сајму, Сајам у срцу“

„Kњига на Сајму, Сајам у срцу“

15/12/2021 Off By BERB

Foto: Beogradski sajam

 

Предстоји нам премијерно издање културног догађаја који би требало да буде својеврстан омаж великом и традиционалном Међународном београдском сајму књига, који није одржан већ другу годину заредом.

 

 

Манифестација „Kњига на Сајму, Сајам у срцу“, продајна изложба посвећена читалачкој публици, одржаће се од петка, 17. децембра, до недеље 26. децембра у хали 2 Београдског сајма.

Љубитељи писане речи ће на крају године, а уочи великих празника Нове године и Божића, наставити традицију и добити могућност да остваре незаменљив доживљај – директан контакт са књигом и ауторима. Посетиоци ће моћи на једном месту да сагледају овогодишњу домаћу издавачку понуду издања за све узрасте и доба читалаца, и да, по најповољнијим ценама, обнове приватне колекције књига.

 

Да би, као организатор догађаја, Београдски сајам омогућио да се на сајму представи што већи број издавача и трговаца књигом и да би се пружила могућност за што шири круг посетилаца, понуђени су изузетно повољни услови за учешће излагачима и посетиоцима.

На позив за учешће одазвало се готово 100 учесника, међу којима је велики број реномираних издавача: Лагуна, Вулкан, Геопоетика, Службени гласник, Академска књига, Албатрос плус, Штрик, Космос, Catena mundi, Агора, Прометеј, Партенон, Пчелица, Мирослав, Клет, Младинска књига, Андрићев институт из Вишеграда и многи други.

Уз популарну цену улазнице од 100 динара, очекујемо да ће се Београђани и гости Београда радо одазвати позиву да посете ову манифестацију и годину заврше дружећи се са књигом. Поред Београђана, за сајам „Књига на Сајму, Сајам у срцу“ заинтересовали су се и редовни посетиоци сајмова књига из Србије, а најављене су и организоване посете из Босне и Херцеговине.

 

Иако ће Сајам бити продајног карактера, неки од издавача су одлучили да представе своја издања и позову ауторе, па ће се тако на отвореном промотивном простору у хали 2, ниво Ц, представити поједини издавачи и њихови гости.

Окупљање заљубљеника у писану реч на Београдском сајму има дугу традицију. Овогодишња манифестација под слоганом „Kњига на Сајму, Сајам у срцу“ настоји да подсети читаоце на емотиван однос и према књизи и према сајамској традицији.
Добре навике и контакт са књигама задржаћемо предновогодишњим сусретима у хали 2 Београдског сајма, где ће се у царству књига окупити највернији поштоваоци књиге у уверењу да је књига лековита и да ће унети оптимизам и добру енергију у Нову годину.