Sve ekipe rade na otklanjanju kvarova na distributivnoj elektromreži

Sve ekipe rade na otklanjanju kvarova na distributivnoj elektromreži

12/12/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je danas da sve službe „Elektroprivrede Srbije“, „Elektromreže“, „Elektrodistribucije Srbije“ rade na otklanjanju kvarova na distributivnoj elektroenergetskoj mreži koji su nastali zbog nevremena.

 

Mihajlović je apelovala na sve građane na racionalnost u potrošnji električne energije kako bismo održali stabilnost sistema.

Resorno ministarstvo i sve službe EPS-a, „Elektromreže Srbije“ i „Elektrodistribucije Srbije“, zajedno sa predstavnicima lokalnih samouprava, u kojima su zbog vremenskih nepogoda građani ostali bez napajanja električnom energijom, svim snagama rade kako bi održali stabilnost sistema i otklonili sve kvarove na distributivnoj elektroenergetskoj mreži koji su nastali zbog obilnih padavina i jakog vetra.

Pojačane ekipe „Elektrodistribucije“ su na terenu, a sve službe EPS-a su u proizvodnim pogonima. Otklanjanje kvarova otežava nepristupačan teren, niske temperature i padavine koje se pojačavaju, poručila je Mihajlović.