Počinje gradnja fabrike „Nidek“ u Novom Sadu

Počinje gradnja fabrike „Nidek“ u Novom Sadu

10/12/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike električnih motora japanske grupacije NIDEC Corporation i tom prilikom istakao da ovaj projekat suštinski menja poziciju Srbije i jača ekonomiju na najbrži način.

 

 

Predsednik Vučić je izjavio da će fabrika grupacije NIDEC Corporation, kao i fabrika guma japanske kompanije Toyo Tire u Inđiji, biti završene za godinu dana, te da se završetak tih fabrika poklapa sa obeležavanjem 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i Japana. On je istakao da je dolazak grupacije NIDEC Corporation fantastičan uspeh  za našu zemlju i da je bilo teško dovesti takvog investitora, te da ovakve kompanije donose najbolju i inovativnu tehnologiju.
„Dolazak kompanije NIDEC znači da smo napredovali i da smo pokazali odgovorno ponašanje prema njihovoj investiciji. Još jedna neverovatna vest za Novi Sad i Vojvodinu, ogroman uspeh za našu zemlju“, istakao je predsednik Vučić i naglasio da sve to govori o tome koliko smo u poslednjih nekoliko godina uspeli da napravimo pomak u konkretizovanju odnosa Srbije i Japana, kao i da danas postoji mnogo više zajedničkih projekata. On je zahvalio japanskom investitoru na planiranim ulaganjima, na tome što je Srbija bila njihov izbor i poželeo mnogo uspeha i pobeda.
Predsednik i izvršni direktor NIDEC korporacije Đun Seki najavio je širenje kompanije u Srbiji i Evropi, kao i velika ulaganja u našoj zemlji, što će otvoriti veliki broj radnih mesta.
“Ovde ćemo investirati ogroman novac. Želimo da doprinesemo razvoju Srbije. Nastavićemo da rastemo u budućnosti i zato nam je potrebna nova lokacija. Želimo da se širimo i u Srbiji i na evropsko tržište i zato smo ovde”, naglasio je izvršni direktor japanske korporacije Đun Seki.