Mediji iz bivše SFRJ gosti Turističke organizacije Srbije

Mediji iz bivše SFRJ gosti Turističke organizacije Srbije

10/12/2021 Off By BERB

Foto: TOS

 

U cilju promocije zimskog odmora u gradovima i na planinama, a okviru kampanje ,,Biram Srbiju“, u organizaciji TOS-a, u Srbiji borave predstavnici medija iz Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

 

 

Prvog dana posete, obišli su prestonicu, gde im je predstavljena street art tura, kao i prva srpska fabrika čokolade ,,Šonda – čokoladna priča“. Poseta je nastavljena na ski openingu na Kopaoniku, gde im je, u saradnji sa JP ,,Skijališta Srbije, pored skijanja, organizovana vožnja bobom, zip lajnom i panoramsko razgledanje destinacije.

Po povratku sa Kopaonika, predstavnike medija iz zemalja bivše SFRJ, koji će u Srbiji boraviti do 12. decembra, očekuje još jedan dan u Beogradu. Planirana je poseta Muzeju Jugoslavije i obilazak Zemuna.

Turistička organizacija Srbije je, zbog situacije izazvane pojavom korona virusa, posebnu pažnju posvetila ovim tržištima zbog olakšanog turističkog kretanja, a i činjenice da su turisti iz pojedinih zemalja bivše Jugoslavije, tradicionalno u top 10 zemalja po broju dolazaka stranih turista.