Saradnja sa MSD na promociji imunizacije i kontroli malignih oboljenja

Saradnja sa MSD na promociji imunizacije i kontroli malignih oboljenja

09/12/2021 Off By BERB

Foto: Vlada Srbije

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima jedne od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija „Merck Sharp and Dohme“ (MSD).

Brnabić i predstavnici MSD-a istakli su spremnost na saradnju, koja će se pre svega odnositi na promociju imunizacije, kontrolu malignih oboljenja i podršku digitalizaciji zdravstva.

Tokom sastanka je posebno bilo reči o saradnji u kontroli i dijagnostici malignih bolesti i spremnosti predstavnika MSD da pruže podršku inicijativama Vlade Srbije.

Predstavnicima ove kompanije predstavljen je i projekat izgradnje BioKampusa, koji će biti jedan od najvećih naučnoistraživačkih centara u Evropi.

Predsednik MSD za Evropu i Kanadu Syril Šiver izrazio je zadovoljstvo pokazanom spremnošću naše države i zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije COVID-19.

Prema njegovim rečima, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je svojim građanima uspela da obezbedi kako vakcine, tako i najsavremenije inovativne terapije za lečenje virusne infekcije SARS-COV-2.

Naše prisustvo danas je potvrda da priznajemo vaše uspehe i spremnost na saradnju, istakao je Šiver.

MSD je jedna od vodećih globalnih farmaceutskih kompanija koja postoji već 130 godina u svetu, a ove godine obeležava i 25 godina rada u Srbiji.

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovao je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.