I sledeće nedelje neposredna nastava u školama

I sledeće nedelje neposredna nastava u školama

03/12/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: rts.rs

 

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić podsetio je danas na to da je ovo već treća nedelja sa neposrednim modelom nastave u školama u Srbiji, i potvrdio da će tako biti i sledeće sedmice.

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da Ministarstvo svakog četvrtka pravi presek situacije u školama, navodeći podatak da je u ovom trenutku koronavirusom zaraženo manje od hiljadu učenika, što je 0,15 odsto.

On je naglasio da je važno da se edukacijom i radom i sa učenicima i sa nastavnicima promoviše primena epidemioloških mera, ali i da se podiže svest o tome da je vakcinacija način da se izborimo sa epidemijom.

Ovaj sistem jeste vitalan, ali ne može da bude izuzet iz opšte populacije i zato je bitno da se sve mere poštuju. Nažalost, ima slučajeva da roditelji šalju bolesnu decu u školu, ali to nije veliki broj i na nama je da radimo na prevenciji i edukaciji, istakao je Ružić.

Prvi potpredsednik Vlade je ukazao na to da je reakcija na neposrednu nastavu u školama više nego pozitivna i da nije bilo protesta ni roditelja ni nastavnika, dodavši da je postojala ideja da, ukoliko parametri budu loši, raspust počne dve nedelje ranije.

Međutim, pošto brojke padaju i situacija u školama je dobra, odlučeno je da se radi po kalendaru koji je i propisan, objasnio je Ružić i napomenuo da će, ukoliko dođe do pogoršanja situacije, biti primenjivane adekvatne mere.