Games.Con фестивал у Галерији

Games.Con фестивал у Галерији

02/12/2021 Off By BERB

Пише: Ивана Рајковић

 

Обожавате игрице, стрипове и поп културу? Право место за вас је Галерија, највећа шопинг, гастрономска и забавна дестинација у региону, која ће од 3. до 5. децембра бити домаћин чувеног Games.Con фестивала.

 

 

 

Games.Con је фестивал намењен тинејџерима и љубитељима gaming-а и поп културе. Овај gaming догађај ће под „једним кровом“ ујединити такмичења у електронским спортовима и друштвеним играма, као и љубитеље популарних франшиза – од игара, преко стрипова до филмова, серија и књига.

Током три дана фестивала, посетиоце очекују четири тематске зоне. На главној бини припремљени су е-спорт турнири (play station турнирска зона и бројни рачунари за free gaming), док ће екипе имати прилике да покажу тимски рад у Escape room-u или да одмере знања у Pub квизу.  Други сегмент чине free gaming и дечја зона на другом спрату Галерије, а посетиоци ће моћи да уживају у К-поп корнеру (Галактика), NERF стрељани, Bay blade турнир зони и Valinor радионицама. У трећој, Board game зони, у оквиру које се налази и уметнички кутак, бројни излагачи представиће најпознатије друштвене игре. Последња тематска зона налазиће се код Улаза 1 и у њој ће клуб европског мачевања TERCA представити овај спорт, а сви заинтересовани моћи ће да се опробају са тренажним мачем од сунђера.

 

Кроз многобројне садржаје, све посетиоце очекује добра забава, разигравање можданих вијуга и пуно поклона.