Aktivisti najavili blokadu Gazele i Mostarske petlje u Beogradu

Aktivisti najavili blokadu Gazele i Mostarske petlje u Beogradu

26/11/2021 Off By BERB

Izvor: N1 Beograd, Beta/Foto: N1

 

Inicijativa “Kreni promeni” najavila je da će u subotu od 14.00 blokirati beogradski most “Gazela”, potvrdio je za agenciju Beta predstavnik inicijative Savo Manojlović. Pokret Ekološki ustanak istovremeno je najavio da će u subotu blokirati beogradski most Gazela.

 

Manojlović je kazao da se veći broj građana javio toj inicijativi sa željom da učestvuje u blokadi, koja je najavljena na protestu u sredu.

On je dodao da će građani u manjim sredinama takođe blokirati delove gradova u kojima žive, i da pozvao je ljude da se samoorganizuju.

Manojlović je na protestu u sredu najavio da će građani blokirati autoput, ukoliko budu usvojeni Zakon o referendumu i Zakon o eksproprijaciji.

Blokadu autoputa najavio je i pokret Ekološki ustanak koji je u saopštenju pozvao građane, organizacije i javne ličnosti na okupljanje ispred Palate pravdeu 13h, odakle će zajedno krenuti u jednočasovnu blokadu Mostarske petlje.

„Pozivamo organizacije iz cele Srbije da organizuju svoje lokalne blokade i uključe se u veliko zaustavljanje Srbije“, poručuju iz Ekološkog ustanka.