Policija zaplenila više od pola tone marihuane u Nišu

Policija zaplenila više od pola tone marihuane u Nišu

25/11/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas sastanak sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije, kojima je tom prilikom čestitao na uspešno sprovedenoj akciji tokom koje je zaplenjeno 520 kilograma marihuane u Nišu.

Načelnici i pripadnici UKP-a informisali su ministra o svim  pojedinostima akcije zaplene droge, koja je, spakovana u 134 paketa, stigla sa prostora Kosova i Metohije i bila je namenjena za dalju prodaju po gradovima i mestima Srbije.

Vulin je naglasio da se odlučna borba MUP-a sa narko-dilerima nastavlja, bilo da je Srbija tranzitna zemlja ili krajnja destinacija za prodaju narkotika, istakavši da će policija uhapsiti svakog ko unosi i prodaje drogu u našoj zemlji.

Srbija nikada neće biti sigurno mesto za trgovinu narkoticima, poručio je ministar i dodao da svaka zaplena narkotika za policiju predstavlja veliki uspeh i pobedu.

On je ukazao na to da je policija svoju rešenost da se obračuna sa trgovinom narkoticima pokazala dobrim rezultatima ostvarenim u poslednjih godinu dana, kada je zaplenila više od osam tona narkotika i otkrila više od 40 ilegalnih laboratorija za uzgoj marihuane.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su jednu osobu zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i tom prilikom zaplenili približno 520 kilograma marihuane.

Policijski službenici su, prilikom zaustavljanja teretnog motornog vozila u Nišu, kojim je upravljao N. I. (1976), pregledom vozila pronašli 134 paketa marihuane koja je, kako se sumnja, prethodno preko Albanije stigla na AP Kosovo i Metohija i bila namenjena za dalju prodaju na teritoriji Srbije.

Osumnjičenom N. I. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.