Izložba fotografija „Kohezija“ u KvArt BW

Izložba fotografija „Kohezija“ u KvArt BW

25/11/2021 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Kulturno-umetnička inicijativa KvArt BW podržava razvoj stvaralaštva i omogućava otkrivanje mladih i neafirmisanih talenata. Tako će u organizaciji ove inicijative i galerije Štab u petak, 26. novembra u 19 sati u izložbenom prostoru KvArt BW na drugom spratu tržnog centra Galerija biti otvorena izložba fotografija „Kohezija“ mladog umetnika Stefana Jovanovića.

 

Processed with VSCO with m5 preset

 

Ova izložba predstavlja prikaz harmonije potpuno različitih aspekata života, filtriranih kroz karakterističan tehnički pristup autora. Postavka za cilj ima da različitim tonovima i karakterističnom upotrebom saturacije usmeri pažnju posmatrača na to da oseti obojenost datog momenta, integrišući u njega i svoju ličnost, ukus i način razmišljanja.

 

“U svom umetničkom radu Stefan Jovanović obrađuje potpuno različite elemente koje sintetiše u celinu koja se bavi estetikom lepog, raskošnog i luksuznog. Pozorišta, opere, muzeji i palate su takođe tema Stefanovih fotografija. Ovi javni prostori daleko od toga da su nedostupni i nepristupačni. Međutim, to su prostori koji imaju svoju publiku. To je prefinjena publika koja se divi samom enterijeru, ali i lepoti umetnosti koja u njemu živi. Kultura i umetnost su više sfere, za neke način života, za neke eskapizam iz realnog, ali apsolutno jedinstven svet koji pruža osećaj uzvišenosti i oplemenjuje duh“, kazala je Ana Kršljanin, istoričarka umetnosti.

 

 

Stefan Jovanović, rođen u Valjevu, 1990. godine, magistar je farmacije i objavljivani autor u prestižnim domaćim i inostranim magazinima na temu fotografije i automobilizma. Izložba „Kohezija“ biće otvorena do 4. decembra 2021. godine. Radno vreme galerije KvArt BW je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.