Vučić prisustvovao obuci jedinica Rečne flotile

Vučić prisustvovao obuci jedinica Rečne flotile

16/11/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obuci jedinica Rečne flotile i obišao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu “Mačvanski partizanski odred” u Šapcu.

 

 

Predsednik Vučić je poručio da će država dodatno opremati i modernizovati Rečnu flotilu i nabavljati nove čamce i brodove sa niskim gazom kako bi mogli da se koriste i na drugim rekama, a ne samo na Savi i Dunavu. On je dodao da će se za Rečnu flotilu nabavljati sonari, ali da će se uvesti i korišćenje dronova i drugo.

 

„Poslednjih godina više nego ikada ulažemo u vojsku i modernizaciju. To nije lako jer što više uradite, sve više vidite nedostataka koje želite što pre da nadoknadite. Mnogo toga za Kopnenu vojsku stiže do kraja godine i verujem da će i načelnik Generalštaba i ministar odbrane biti zadovoljni“, naglasio je predsednik Vučić. On je ocenio da je vežba Rečne flotile izvedena u složenim uslovima, po hladnom i vetrovitom vremenu na Savi.
“Ipak, ono što je naša najveća snaga su ljudi, vojnici, podoficiri i oficiri, koji svakoga dana treniraju i uvežbavaju se da bi, ne daj Bože, u slučaju potrebe, bili u stanju da zaštite svoju zemlju”, rekao je predsednik Vučić.