Сарадња остварена у претходном министарству основа за улагање у енергетику

Сарадња остварена у претходном министарству основа за улагање у енергетику

10/11/2021 Off By BERB

Фото: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са Емрулахом Туранлијем, власником турске компаније „Ташјапи“, која је ангажована на изградњи дела ауто-пута Београд-Сарајево, од Сремске Раче до Кузмина, и реконструкцији деонице пута Нови Пазар – Тутин, о сарадњи и у сектору енергетске инфраструктуре и инвестицијама у овој области.

 

 

Она је навела да је остварена сарадња у периоду док је била на челу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре основа за наставак пословања ове компаније у Србији, сада у области енергетике.

„Представљате једну од најбољих турских компанија, и овде сте, пре свега, захваљујући одличним односима који постоје на председничком нивоу. Проблеми који су постојали су превазиђени и волела бих да нађемо начин да сарађујемо и у области енергетике, јер имамо много пројеката и верујем да ће неки од њих бити привлачни за вашу компанију. На почетку смо стварања нове енергетске инфраструктуре, јер 30 година нисмо изградили ниједан енергетски капацитет и простор за улагања је огроман, ради се о пројектима вредним више од 20 милијарди евра“, рекла је Михајловићева.

„Послови које реализујемо се настављају и биће још бољи, пре свега захваљујући Вама, јер сте у великој мери заслужни за наш долазак у Србију. Сарадња коју смо остварили са Вама док сте водили Министарство саобраћаја нас охрабрује да улажемо и у енергетски сектор. Желимо да наставимо разговоре о новим пројектима који су у плановима Министарства и да конкретније разговарамо о могућностима да инвестирамо и у ту област“, рекао је Туранли.