Побољшање туристичке понуде Љубовије

Побољшање туристичке понуде Љубовије

07/11/2021 Off By BERB

Фото: Јелена Вучетић, Марина Јанчевић

 

Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић данас је посетила Љубовију и отворила видиковац Стара Судница – Локве, кao и прилазни пут видиковцу.

 

 

,,Изузетно сам поносна што је повод нашег окупљања у Љубовији отварање првог комплетно опремљеног видиковца Стара Судница – Локве, као и прилазног пута који ће свеукупно допринети побољшању туристичке понуде Љубовије и развоју нових туристичких производа. Љубовија је у години иза нас доживела експанзију посета домаћих туриста и јасно је да интересовање посетилаца и услед пандемије не јењава захваљујући многим природним лепотама овог краја, пре свега реци Дрини и планини Бобији. Сигурна сам да ће овај видиковац постати главна туристичка атракција Љубовије и да ће у будућности привлачити како домаће, тако и стране туристе”, рекла је Матић.

Поред свечаног отварања видиковца, Матић такође најавила и завршетак рада на пројекту изградње антенског стуба на Бобији који ће бити пуштен у рад половином месеца новембра и за који је Министарство трговине, туризма и телекомуникација издвојило 15 милиона динара.

,,Пуштањем у рад новог репетитора на Бобији, скоро 98% становништва општине Љубовија имаће могућност пријема квалитетног дигиталног телевизијског сигнала и сигнале мобилне телефоније и интернет, а овај пројекат један је од приоритетних пројеката ресорног Министарства како би процес системске дигитализације у нашој земљи текао што брже и успешније. Захваљујући покривености интернетом, Љубовија ће моћи да се представи као атрактивна дестинација и многим младим људима који раде преко интернета и често путују”, завршила је Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација је периоду од 2015-2021. укупно определило 74,5 милиона динара за изградњу туристичке инфраструктуре, као и у различите манифестационе догађаје у овом крају.