Ухапшено пет особа због прања новца

Ухапшено пет особа због прања новца

06/11/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су пет особа због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца.

 

 

Ухапшени су бивши радници привредног друштва „Confezioni Andrea Serbia“ д.о.о. Јагодина С. У. (1980), С. И. (1979) и Е. Т. (1983), као и Д. Б. (1981), одговорно лице предузетничке радње „Д. Б. ПР“, и М. М. (1971), одговорно лице предузетничке раде „Iron Staff“.

Кривичном пријавом биће обухваћен и тридесеттрогодишњи мушкарац, бивши радник ПД „Confezioni Andrea Serbia“, осумњичен за кривично дело проневера у обављању привредне делатности, а за којим се трага.

Сумња се да је тридесеттрогодишњак, у периоду од 2015. до 2020. године, вишеструко увећавао зараде осумњичених, супротно закљученим уговорима о раду.

Он се терети и да је са рачуна ПД „Confezioni Andrea Serbia“ пребацивао новац на свој рачун, као и на рачуне бивших радница тог предузећа Е. Т,  С. У. и С. И. На тај начин они су противправно присвојили 47.353.746 динара, а новац су, како се сумња, подизали са рачуна и користили за личне потребе.

Тридесеттрогодишњак се терети да је новац са рачуна ПД „Confezioni Andrea Serbia“ пребацивао и на текуће рачуне радњи „Iron Staff“ и „Д. Б. ПР“, а одговорна лица тих фирми Д. Б. и М. М. су, како се сумња, на тај начин присвојили 19.591.956 динара. Новац су, такође, како се сумња, користили за личне потребе, иако су знали да им је неосновано уплаћен.

Петоро осумњичених ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.