Наставак помоћи Републици Српској

Наставак помоћи Републици Српској

06/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас у Рибнику да ће Република Српска, док је председник Србије Александар Вучић, бити спољнополитички приоритет Србије и да сви Срби где год да живе могу да рачунају на безграничну подршку и помоћ њихове матице.

 

 

Министар Вулин, који је у општини Рибник у месту Доња Превија обишао предшколску установу „Србија“, која је делом реновирана од донације коју је дала Влада Србије, истакао је да ће Србија наставити да помаже Рибник, Републику Српску, Србе и у Федерацији и свим другим бившим југословенским републикама.

 

„За нас Република Српска мора да буде онаква каква је предвиђена Дејтонским споразумом и никакво умањивање било каквих  овлашћења Републици Српској за нас није прихватљиво“, поручио је министар Вулин.

 

Истакао је да Република Српска није настала у Дејтону, већ да је настала борбом српског народа и да је у Дејтону само озваничена.

 

„Зато што је настала борбом српског народа, она не може ни на који начин да буде умањена ни угрожена. Ми Срби морамо да знамо да смо ми створили Републику Српску и да само ми можемо и да је изгубимо. Нико други не може да нам је одузме, умањи, само ми то можемо да урадимо“, рекао је српски министар полиције.

 

Апеловао је на све носиоце политичких функција у Републици Српској да буду јединствени, сложни и да око кључних националних питања који подразумевају опстанак Републике Српске буду јединствени и не дозволе себи да их надвладају сујете, а посебно не да почну да слушају странце и да им верују како их они више воле него што они воле једини друге  и да ће им они донети више добра него што ће Срби донети Републици Српској.

 

Током посете општини Рибник, министар Вулин разговарао је са начелником те општине Небојшом Kараћом, председником Скупштине општине Душком Дакићем и заменицом начелника општине Далиборком Давидовић.

 

Министар је нагласио да је Република Србија ту за Републику Српску и најавио да ће Министарство унутрашњих послова Републике Србије обезбедити одређена ватрогасна возила за Ватрогасни дом у овој општини.

 

„Влада Републике Србије сваке године у буџету одреди ставку која иде за Републику Српску. Увек смо били браћа, али од како председник Александар Вучић води Србију сада смо и браћа која деле и стварају, раде и која могу да покажи колико су помогли једини другима“, рекао је министар Вулин.

 

Начелник Kараћ захвалио се министру Вулину на посети, истакавши да она показује да је Србија ту где год има српског народа и да је уз њега.

 

У име грађана општине Рибник, начелник Kараћ је захвалио и председнику Вучићу и Влади Србије на помоћи.

 

Додао је да је на састанку министра Вулина упознао са пројектима који су уз помоћ Владе Србије урађени у претходном периоду, од реконструкције предшколске установе „Србија“, коју је Влада Србије помогла са 50.000 евра, до санитетског возила за Дом здравља и мултифункционалне подлоге за рукометно игралиште, које је донација покрајинске Владе Војводине.

 

На састанку је, како је навео, разговарано и о будућим новим пројектима који ће бити спроведени у наредном периоду, међу којима је и ватрогасни дом.

 

Министар Вулин положио је венац у спомен-соби палим борцима Војске Републике Српске.