SKUPŠTINA SRBIJE: MEĐUSOBNE OPTUŽBE DS I SNS

SKUPŠTINA SRBIJE: MEĐUSOBNE OPTUŽBE DS I SNS

27/05/2015 Off By
348920_balsa-bozovic-01_f

Balša Božović

 

Ranka Čičak

POČETAK današnje sednice Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o amandmanima na izmene Zakona o privatizaciji obeležila je polemika i međusobne optužbe šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Babića i poslanika Demokratske stranke (DS) Balše Božovića.

zoran babić275

Zoran Babić

Nakon što je Božović optužio vlast da odlaže proces privatizacije za 17 društvenih preduzeća, jer ne zna kako će to da završi i da čeka da prođu vanredni parlamentarni izbori, Babić je uzvratio optžbom da je DS deceniju to odgađala i “pevala uspavanku”.
Babić je rekao da DS, dok je bila na vlasti, ništa nije učinila u procesu privatizacije, nego je “samo otimala”, a društvena preduzeća je zadužila kreditima, koje su potom oni uzeli za sebe, a te firme potom vratili državi.
– U restrukturiranje ste uveli 234 kompanije, od njih je prodato 104, a onda je za 89 raskinuta. Prodali ste samo 15 firmi, a od 89 za koje je raskinuta privatizacija 75 ste prodali biznismenu Miletu Jerkoviću. I sad ustajete i kažete da imate ideju, podsetio je Babić. On je poručio poslanicima DS da, ako žele da pričaju o postupku privatizacije, moraju da izađu pred građane Srbije i kažu “izvinite”, ali i da to izvinjenje nije dovoljno, jer moraju da “vrate svaki dinar kredita koji su uzeli” u vreme vlasti te partije.
Babić je Božovića optužio i za loš rad i veliko zaduživanje gradske vlasti u Beogradu, jer je lokalni budžet imao 22 odsto deficita, što nije bilo zabeleženo u istoriji nijednog grada, opštine ili mesne zajednice. Uzvraćajući na optužne o “lopovluku” u Beogradu, Božović je
Babiću poručio da su “lopovi DS danas u redovima SNS”, i da bi se “začudili koliko ih je danas tamo”.
Poslanik SNS Marko Atlagić je, optužujući bivšu vlast za zlouotrbe u privatizaciji, konstatovao da je DS kriva za uništenje “privrednih subjekata u Srbiji od Stefana Nemanje nadalje”, što je izazvalo reakciju šefa poslaničke grupe DS Borislava Stefanovića, koji je zapitao koje su firme bile u to vreme. Stefanović je, komentarišući optužbe na račun DS, podsetio i da je za privatizaciju bio najodgovorniji Mlađan Dinkić, koji je sada na čeli Vladinog komiteta za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a da je na čelu tenderske komisije bio Siniša Mali, sadašnji gradonačelnik Beograda.<


SRBIJA

 

narodna-banka-srbije265NBS NIJE RAZLOG ZA NEPOSTUPANJE BANAKA PO MERAMA POVERENIKA

  Press služba NBS POVODOM prenetog stava Udruženja banaka Srbije s današnjeg sastanka s Poverenikom za zaštitu podataka

 

 

sertićSKUPŠTINA SRBIJE: DOBOŠ ZAOBIŠAO 17 FIRMI

  Ranka Čičak POSLANICI Skupštine Srbije odbili su predloge opozicije da se na dnevni red stavi desetak zakona

 

 

индексPREDSEDNIK ITALIJE SERĐO MATARELA GOVORIO NA VANREDNOJ SEDNICI SKUPŠTINE SRBIJE

Ranka Čičak PREDSEDNIK Republike Italije, Serđo Matarela rekao je danas na vanrednoj sednici Skupštine Srbije da je srećan

 

martelaITALIJANSKI PREDSEDNIK SERĐO MATARELA GOST TOMISLAVA NIKOLIĆA

  Ranka Čičak NA POZIV predsednika Srbije, Tomislava Nikolića, predsednik Republike Italije, Serđo Matarela posetio je danas Beograd.