Србија поносна на своју историју и слободарску традицију

Србија поносна на своју историју и слободарску традицију

03/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да Србија никада неће заборавити своје претке и да ће слободарска традиција српског народа опредељивати нашу државну политику, док год Србију води председник Александар Вучић. Министар Вулин је подвукао да је ревизија историје недопустива, те да и Србија и Русија могу бити поносне на своју историју и да су и једна и друга земља увек биле на оној бољој, лепшој, честитијој страни света, међу земљама победницама.

 

 

„Председник Александар Вучић чврсто стоји на позицији да ревизија историје није могућа и да је опасна. Онај ко дозволи ревизију историје дочекаће да му се историја понови. Српска историја је трагична, али је то историја борбе за слободу“, рекао је министар Вулин на међународном форму „Сећање на победнике“ одржаном у Руском дому у Београду.

 

Министар полиције је нагласио да Србија не заборавља своје претке, систем вредности на основу којих су победили и по којима су живели, али ни да су били на правој страни света, никада на погрешној.

 

Министар Вулин је указао да ово није само сећање на наше победничке претке у Другом светском рату, већ и на наше победнике из Првог светског рата.

 

„Ревизија историје се не своди само на Други светски рат, већ се води и у вези са Првим. Ревизија резултата Другог светског рата је завршена убијањем две силе победнице Југославије и Совјетског савеза и уједињавањем поражене силе Немачке. Зато данас, када слушамо да је у реду да се Немци уједине, а да Срби нипошто не смеју да се уједине и да српски свет никада не сме да постоји, онда морамо да се сетимо суштинске истине да нисмо сви исти“, навео је министар Вулин.

 

Министар Вулин је истакао да ћемо, уколико заборавимо злочине аустроугарског и немачког окупатора, допустити лаж да смо сви исти, да су стрељани ђаци у Kрагујевцу исто што и војници Вермахта који су их убијали.

 

„Не можемо да прихватимо глупост која се данас понавља у читавој Европи да су заправо сви били невине жртве великих ратова. Нису и није истина и никада нећемо бити сви исти и не можемо да будемо сви исти. Народи чији преци нису своје синове ставили на страну победника нека се љуте на своје претке, али нека нас оставе да будемо поносни на наше претке, јер су нас одвели на праву страну света“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, обраћајући се присутним званицама у Руском дому.