Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane kod Uba

Otkrivena laboratorija za uzgoj marihuane kod Uba

29/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala tog ministarstva otkrili laboratoriju za uzgoj marihuane kod Uba i zaplenili 1.170 stabljika kanabisa.

Pripadnici MUP-a su tom prilikom uhapsili dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su M. M. (1973) iz Šapca i državljanin Crne Gore R. B. (1977).

Policija je u objektu čiji je vlasnik M. M. pronašla stabljike kanabisa prosečne visine 150 centimetara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je obišao pronađenu laboratoriju za proizvodnju marihuane u Ubu, rekao je da je, zahvaljujući efikasnom radu pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, pronađena još jedna laboratorija u kojoj je uzgajana velika količina marihuane, i prekinuta je proizvodnja i distribucija droge.

Ovo je 37. laboratorija za uzgoj marihuane koju su pripadnici policije  pronašli od januara meseca. Koristim priliku da čestitam pripadnicima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala koji su još jednom pokazali svoju efikasnost i posvećenost u borbi protiv trgovine narkoticima. Svaka zaplena droge za srpsku policiju je velika pobeda, ali kada pronađemo laboratoriju za proizvodnju droge, onda smo udarili u samo srce zla, poručio je Vulin.