Sastanak ministra Stefanovića sa ministrom Sojluom

Sastanak ministra Stefanovića sa ministrom Sojluom

28/10/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Turskoj, razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Sulejmanom Sojluom.

 

Ministri Stefanović i Sojlu istakli su da su dvojica predsednika Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan ličnim zalaganjem uspostavila novi put saradnje između dveju zemalja, kako bi obezbedila što bolji život za oba naroda.

Turska je, kao jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera naše zemlje, spremna da nastavi da radi zajedno sa Srbijom na daljem ekonomskom jačanju, prilivu investicija i sveukupnom razvoju našeg regiona, navedeno je na sastanku. Ministar Stefanović se ovom prilikom zahvalio ministru Sojluu, kao nekome ko je prijatelj Srbije, na njegovim ličnim naporima da pomogne u jačanju odnosa dve zemlje.

Dvojica ministara su se saglasila da Srbija i Turska ostaju posvećene regionalnoj stabilnosti, kao i da nastavljaju zajedničku borbu protiv terorizma i iregularnih migracija.

Stefanović i Sojlu su zajednički konstatovali da će dve vlade nastaviti da prate snažan put saradnje, koji su uspostavili predsednici Vučić i Erdogan, i daju doprinos u svim resorima kako bi obezbedile što bolje uslove i kvalitet života građanima Srbije i Turske.