VUČIĆ NA SAJMU ZA TREĆE DOBA: VI STE BEZ IKAKVE REZERVE UMELI DA PODRŽITE MERE REFORME

VUČIĆ NA SAJMU ZA TREĆE DOBA: VI STE BEZ IKAKVE REZERVE UMELI DA PODRŽITE MERE REFORME

25/05/2015 Off By

aleksandar-vucic-penzioneri-1


 

Ranka Čičak

 

PREDSEDNIK Vlade Srbije, Aleksandar Vučić svečano je danas otvgorio Sajam za treće doba Kombank Veteran plus 2 u prepunoj hali 3 Beogradskog sajma. On se zahvalio penzionerima Srbije za ogromno razumevanje ozbiljnih privrednih reformi koje je lane započela Vlada, a ove godine postigla neočekivane uspehe:

– Dve stvari želim da vam kažem. Prva je – ogromna zahvalnost koju Vlada Srbije oseća prema penzionerima. Najbolji odnos prema našoj zemlji možemo da naučimo upravo od vas. I kada se donose teške mere, kada nije lako, vi ste ti od kojih možemo da vidimo kako vam nije teško kada treba da razumete i kada treba da se žrtvujete za mlađe, za generacije koje dolaze. Vi nikada ne kukate. Vi dobro znate šta je država. Od vas to možemo da naučimo i mi sada i oni koji će doći posle nas. A mi ćemo se postarati da bar deo onoga što ste izgradli u prethodnom periodu, vratimo u stari sjaj. Ovo je prva godina u kojoj ćemo povećati broj penzionera koji će o trošku PIO fonda ići u banje. Oko 11.500 penzionera. Izgradićemo nove klubove za vas.
Drugo – pre kraja godine, a vi znate da ja teško dajem obećanja i teško izgovaram lepe reči, povećaćemo penzije. Živećete nešto lakše nego danas. Nikada, dragi prijatelji, neću zaboraviti vreme kada nije bilo lako i izlaz se nije video, a vi ste bez ikakve rezerve umeli da podržite mere reforme. Zato što niste bili sebični, niste mislili na sebe, već na sve one koji dolaze posle vas. Uveren sam da ćete u godinama pred nama moći da živite pristojno. Ne kažem bogato. Da ćete moći da pomognete svojoj deci i unucima. Takođe sam uveren da ćete uvek od Vlade Srbije i od svakog od nas imati poštovanje. Zbog onoga što ste radili nekad, zbog onoga što radite danas i zbog toga što volite Srbiju i što svi od vas možemo da naučimo koliko se Srbija voli.
Penzioneri su skandirali predsedniku, slikali se s njim, poklanjali mu razne sitnice. Na sceni je hor nekadašnjih i današnjih beogradskih devojčica zapevao kultnu pesmu Devojko mala, pesmo moga grada. To je izmamilo suze starim Beograđanima.<


DANAS

 rasim-ljajic-1374528501-342879RASIM LJAJIĆ: NE DIZATI TENZIJE O ŠEŠELJU

Ranka Čičak PREDSEDNIK Nacionalngo saveta za sradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić poručio je danas da ne treba

 

 

zorana-mihajlovic-1388094003-418399ZORANA MIHAJLOVIĆ: RODNA RAVNOPRAVNOST VAŽNA STAVKA U BUDŽETU ZA 2016.

Ranka Čičak SRBIJA će u planiranju budžeta za 2016. godinu posebnu pažnju posvetiti rodnoj ravnopravnosti, izjavila je danas

 

 

narodna-banka-srbije-8-n1NBS: DA LI POVERENIK ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA I ZAŠTITU PODATAKA O LIČNOSTI PODRŽAVA BORBU PROTIV SPREČAVANJA PRANJA NOVCA?

Press služba NBS NARODNA banka Srbije smatra da je pri određivanju rokova za sprovođenje mera prema bankama potrebno

kalcedonijaAKEKSANDAR VUČIČ U RUMI POSETIO OPŠTINU I FABRIKU KALCEDONIJA

    Ranka Čičak OPŠTINA Ruma proslavila je danas svoju slavu, svetog Nikolu, koju slavi od 16 veka