Odluka o budućem modelu nastave u skladu sa najboljim interesom dece

Odluka o budućem modelu nastave u skladu sa najboljim interesom dece

26/10/2021 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 doneti konačnu odluku o budućem modelu nastave.

Ružić je, gostujući na Radio-televiziji Srbije, rekao da je uputio poziv predstavnicima Kriznog štaba da u četvrtak, 28. oktobra, prisustvuju sastanku Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

On je naveo da će danas biti održan sastanak i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, istakavši da će biti doneta najbolja moguća odluka za decu.

Prema njegovim rečima, nije realno da deca predškolskog uzrasta i učenici do šestog razreda u ovom trenutku bez vanredne situacije pređu na onlajn nastavu jer je osnovno pitanje ko će čuvati tu decu.

Prvi potpredsednik Vlade je, govoreći o usklađivanju sa standardima Evropske unije u oblasti obrazovanja, rekao da je EU sa više od 100 miliona evra podržala reformu svih nivoa obrazovanja u Srbiji.

Ružić je istakao da je u okviru toga obezbeđena podrška za uvođenje dualnog obrazovanja, u kome trenutno učestvuje približno 10.000 učenika i više od 800 kompanija.

On je naglasio da se najznačajnije reforme sprovode zahvaljujući podršci EU, koja je i najveći donator u oblasti obrazovanja.

Želimo da se pozicioniramo u akademskom i obrazovnom svetu na način koji će biti u skladu sa najmodernijim sistemima u Evropi, poručio je prvi potpredsednik Vlade.