Ko je odobrio konferenciju Kapetana Dragana u UNS-u?

Ko je odobrio konferenciju Kapetana Dragana u UNS-u?

23/10/2021 Off By BERB

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se imenom i prezimenom navede ko je odobrio konferenciju za medije Dragana Vasiljkovića u Udruženju novinara Srbije. Akcija sa prikupljanjem potpisa za oslobađanje ubice Zorana Đinđića je sama po sebi gnusna i protivi se svakom zdravorazumskom razmišljanju, a ustupanje prostororija Udruženja za promociju takve ideje je vrhunac cinizma i promovisanja naopakih vrednosti.

 

Poštovanje civilizacijskih tekovina demokratskog društva i pravo glasa pojedinca ne znači da se ostaje nem pred promovisanjem zločinaca i zločina.

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine je poznata po tome da se bori za prihvatanje različitosti i toleranciju, ali tolerancija prema naopakim društvenim vrednostima ne spada u taj korpus.

 

Sigurni smo da se mnogi članovi UNS-a ne bi složili da se u njihovim prostorijama nađe mesto za promociju takve vrste zagovornika netolerancije i veličanje zločina, zato tražimo od članova da javno osude ovaj čin, kako bi se distancirali od odluke rukovodstva Udruženja.

 

Nevena Subotić

Članica Glavnog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine