Podrška jačanju turističkih potencijala Apatina

Podrška jačanju turističkih potencijala Apatina

22/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić posetila je danas Apatin, gde je prisustvovala sastanku u Gradskoj kući na kojem su prezentovani projekti i turistički potencijal ove opštine.

Matić je tom prilikom poručila da je resorno ministarstvo, kao i do sada, spremno da pruži punu podršku i podstakne razvoj pokrajinskih turističkih destinacija, a Apatin je upravo jedno od njih – malo mesto sa ogromnim turističkim potencijalom.

Ona je napomenula da je Ministarstvo u narednoj godini kao svoj kapitalni projekat prepoznalo izgradnju i rad na razvoju nautičkog turizma, te da će se primarna podrška pružiti projektu sanacije međunarodnog rečnog pristaništa i proširenju kapaciteta Marine Apatin.

Ministarka i gradonačelnica Opštine Apatin su posebnu pažnju posvetile projektu izgradnje budućeg Vizitorskog centra na prostoru Harčaš čarde, koja se smatra jednom od najlepših lokacija celog rezervata ,,Gornje Podunavlje”.

Na sastanku je bilo reči i o turističkom potencijalu i dodatnim ulaganjima u infrastrukturu Banje Junaković, koja predstavlja najpoznatiji turistički proizvod ovog kraja i daje značajan podstrek razvoju celokupnog turizma.

Matić je izrazila uverenje da će turizam kao privredna grana u narednih pet godina u Srbiji doživeti svoj procvat i da će resorno ministarstvo svesrdno pružiti podršku projektima opštine Apatin koji imaju izuzetan potencijal.

Ona je podsetila na to da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u periodu od 2015. do 2021. godine, za projekte razvoja turizma u Apatinu ukupno opredelilo 25 miliona dinara.