Pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosmet interes Srbije

Pronalaženje kompromisnog rešenja za Kosmet interes Srbije

16/10/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je uverenje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, istakavši da su za to potrebni hrabri lideri sa vizijom, poput predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabić je u intervjuu za današnje izdanje dnevnog lista „Večernje novosti“ naglasila da ona kao premijerka ne bi potpisala priznanje nezavisnosti Kosova, dodavši da postoje razni pritisci na Srbiju, ali da se predsedniku Vučiću ne mogu davati ultimatumi i servirati rešenja.

Prema njenim rečima, u ovoj fazi Evropska unija i SAD nisu rekle da nema članstva u EU bez priznavanja Kosova, već da nema članstva bez dugoročnog rešenja za kosovsko pitanje.

Predsednica Vlade je naglasila da se Srbija zalaže za to da se zamrznuti konflikt reši i da je interes naše zemlje mir i stabilnost, kao i pridruživanje EU.

Nalaženje kompromisa koji bi obezbedio održivi mir i stabilnost i naš evropski put su interes Srbije jer će nam obezbediti da dalje ekonomski jačamo, rekla je ona.

Premijerka je ocenila da u Prištini nema lidera sa vizijom i hrabrošću, dodavši da je moguće da ćemo zbog toga propustiti istorijsku šansu koja nam se dugo neće ponovo ukazati, ali da se nada da do toga ipak neće doći.