Praksa za učenike PTT škole u JP „Pošta Srbije“

Praksa za učenike PTT škole u JP „Pošta Srbije“

13/10/2021 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić i vršilac dužnosti direktora JP „Pošta Srbije“ Zoran Đorđević potpisali su danas Ugovor o dualnom obrazovanju između Srednje tehničke PTT škole i JP “Pošta Srbije”.

Ružić je istakao da je ova škola, koja ima tradiciju dugu više od 60 godina, iznedrila više od 10.000 mladih stručnjaka, koji su nastavili da primenjuju svoje znanje u domaćim i inostranim kompanijama.

On je podsetio na to da je ova obrazovna ustanova tokom prošle godine ušla u sistem dualnog obrazovanja, a da ove godine, zahvaljujući inicijativi ”Pošta Srbije”, imamo novi obrazovni profil tehničar poštanskog saobraćaja i telekomunikacija.

Prvi potpredsednik Vlade je naveo da je za sledeću godinu planirano uvođenje još jednog profila tehničar za telekomunikacije.

Prema njegovim rečima, to je pravi način da se u najranijoj dobi osposobi kadar koji će u budućnosti raditi i u “Pošti Srbije”, ali i da se putem dualnog modela obrazovanja odgovori na potrebe tržišta rada.

Važno je da smo od ove godine počeli sa dualnim visokim obrazovanjem, a naredne godine, ukoliko sve bude u redu, imaćemo dualne akademske studije vezane i za poštanski saobraćaj i za telekomunikacije, objasnio je Ružić.

Ugovorom koji je danas potpisan predviđeno je da 30 đaka Srednje tehničke PTT škole uče kroz rad u “Pošti Srbije”, za šta će, u skladu sa zakonom, dobiti odgovarajuću naknadu.