Upucan Srbin u Zvečanu, situacija u centru Severne Mitrovice se smiruje

Upucan Srbin u Zvečanu, situacija u centru Severne Mitrovice se smiruje

13/10/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Tanjug

 

“Novosti” prenose da je reč o Srećku Sofronijevuću iz Zvečana i da je on ranjen nakon što su pripadnici kosovske policije otvorili vatru na okupljene građane u Zvečanu.

 

Kosovo police officers guard a street in the northern Serb-dominated part of ethnically divided town of Mitrovica, Kosovo, Wednesday, Oct. 13, 2021. Kosovo police have clashed with ethnic Serbs in the north during an operation against smuggling of goods. A police statement said that an operation against smuggled goods was held in four areas, including northern Mitrovica which is mostly populated by ethnic Serbs. (AP Photo/Bojan Slavkovic)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jedan Srbin upucan je u Zvečanu i trenutno se nalazi u teškom stanju, javljaju mediji.

“Povreda je naneta vatrenim oružjem. Povređena mu je lopatica i rebro, spremamo se za operacionu salu kako bi mu izvadili metak. On se nalazi u intezivnoj nezi i u teškom je stanju”, rekao je za Kosovo onlajn direktor KBC Kosovska Mitrovica Zlatan Elek.

 

Smiruje se situacija u centru Severne Mitrovice

Situacija u centru Kosovske Mitrovice se smiruje, građani se polako razilaze, a najveći deo policijskih snaga se izmestio ka Bošnjačkoj mahali i tzv. ističnom mostu koji vodi ka južnom delu grada, javlja RTS.

Glavna raskrsnica u severnom delu grada i dalje je blokirana kamionima, navodi Javni servis.

 

Policija zatvorila više prodavnica u severnom delu KM

 

Pripadnici kosovske policije za ekonomski kriminal i carine zatvorili su više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj nacin izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Pripadnici interventne jedinice kosovske policije nalaze se i u susednoj opštini Zvečan, javlja RTS.

 

Kosovska policija: U toku akcija protiv krijumčarenja robe

 

Kosovska policija se oglasila saopštenjem u kojem navodi da je u “ranim jutarnjim časovima započela policijske operacije u cilju realizacije strateških ciljeva na sprečavanju krivičnih dela, posebno u borbi protiv krijumčarenja robe”.

Kako se navodi u saopštenju, “akcija se sprovodi u regionu Prištine, Peći, Južne i Severne Mitrovice”, prenosi Kosovo onlajn.