Састанак са министром спољних послова Државе Палестине

Састанак са министром спољних послова Државе Палестине

10/10/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Александар Вучић примио је данас палестинског министра иностраних послова Ријада Ал-Маликија, учесника скупа посвећеног 60. годишњици Прве конференције Покрета несврстаних земаља, са којим је разговарао о различитим аспектима билатералних односа, за чијим унапређењем постоји обострана жеља.

 

Председник Вучић је истакао да Србија цени традиционална пријатељства и да ће српска спољна политика водити рачуна да их ни у једном тренутку не занемари. Такође је рекао да је неопходна снажнија сарадња у мултилатералним организацијама и форумима.

 

Он је захвалио за подршку Палестине суверенитету и територијалном интегритету Србије и принципијелан став о непризнавању једнострано проглашене независности тзв. Косова, а посебно кроз противљење чланству тзв. Косова у међународним организацијама. Министар Ал-Малики је потврдио да такав став палестинских власти остаје чврст.

 

Предложено је одржавање седнице Мешовитог комитета за сарадњу, који би конкретизовао идентификоване могућности за свеобухватну сарадњу.

 

Министар Ал-Малики је информисао председника Вучића о палестинском виђењу дешавања на Блиском истоку.