Подршка локалним самоуправама у јачању система социјалне заштите

Подршка локалним самоуправама у јачању система социјалне заштите

02/10/2021 Off By BERB

Фото: МИНРЗС

 

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић данас је у Шапцу присуствовала отварању нове услуге социјалне заштите у том граду – услуге Предах смештај, намењене деци, младима и одраслим лицима са сметњама у развоју и том приликом истакла да Министарство подржава све активности локалних самоуправа које су усмерене ка јачању система социјалне заштите.

 

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је Министарство у овој години путем наменских трансфера локалним самоуправама усмерило 556 милиона динара за финансирање услуга социјалне заштите, а Граду Шапцу 12,5 милиона динара. „Министарство кроз наменске трансфере усмерава финансијску помоћ у јединице локалне самоуправе, које имају најбољи увид како и где треба помоћи. Надамо се да ће ова помоћ у наредном временском периоду да буде и већа, да сви заједно радимо на јачању система социјалне заштите“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је нагласила да је Град Шабац пример добре праксе, будући да је лиценцирао 12 услуга социјалне заштите и да је значајан део својих активности усмерио ка побољшању ових услуга. „Надамо се да ће у овој установи предах да нађу и деца и чланови њихових породица и да се осете као део велике заједнице, да нису сами и да имају подршку и помоћ“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је захвалила свима који су учествовали у успостављању нове услуге социјалне заштите у Шапцу, која је, како је навела, показатељ како заједничким радом могу бити постигнути значајни резултати.

 

 

Кисић Тепавчевић је са градоначелником Шапца Александром Пајићем разговарала о систему социјалне заштите у том граду, као и услугама које овај град пружа. Пајић је истакао је да је социјална заштита један од приоритета градске власти и да је Шабац велики партнер свима који желе да улажу у социјалну заштиту.