Улагања у уметничке факултете

Улагања у уметничке факултете

02/10/2021 Off By BERB

Фото: МПН

 

Проблеми с просторним капацитетима уметничких факултета у Београду, Факултета примењених уметности и Факултет музичке уметности, биће прошлост, најављено је данас на свечаности поводом расписивања конкурса за изградњу архитектонских решења за нове зграде.

 

 

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да се на припреми ових пројеката ради преко две године и најавила да, након израде идејног решења и припреме пројектно-техничке документације, радови могу почети крајем 2022. или почетком 2023. године. Она је објаснила да ће локација нове зграде Факултета музичке уметности бити у оквиру будућег Линијског парка, док ће зграда Факултета примењених уметности у Карађорђевој улици бити дограђена.

 

 

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић рекао је да су се ови уметнички факултети деценијама суочавали  са изазовима да би организовали наставу и да су много пута слушали обећања, која до сада нису реализована.

 

„Данас студенти, професори и декани наших уметничких факултета могу да одахну, да се надају и поверују да долазе бољи дани. Говорим то с пуном одговорношћу зато што је извесно да ћемо врло брзо ући у изградњу нових зграда“, рекао је министар.