REAGOVANJE POVODOM PISANJA KURIRA

REAGOVANJE POVODOM PISANJA KURIRA

22/05/2015 Off By

tasovac-gasic-korupcija-firme-tizer-22052015-1432236060-664573


 

Press služba Ministarstva

 

ODLUČIVANJE o tome koji će medijski projekti biti sufinansirani na konkursima Ministarstva kulture i informisanja bilo je isključivo pravo, obaveza i odgovornost članova komisija koje je Ministarstvo imenovalo na predlog novinarskih, medijskih udruženja i nezavisnih institucija.

U skladu sa zakonom, Ministarstvo kulture i informisanja je propisalo propozicije konkursa i kriterijume za medijske projekte u javnom interesu, ali se ni na koji način nije mešalo u rad komisija, niti uticalo na njihovo odlučivanje.
Ministarstvo kulture i informisanja očekuje da UNS, NUNS, ANEM, Lokal pres, NDNV, Asocijacija medija, RAB, DNV i nezavisne institucije, čiji su predstavnici činili većinu u komisijama, odgovore na sva pitanja javnosti o odlukama konkursa, koje je Ministarstvo verifikovalo uzdajući se u njihovu stručnost, objektivnost i integritet.
Ministarstvo kulture i informisanja zato odbacuje sve kritike povodom odluka u čijem donošenju nije učestvovalo i najavljuje da će podneti žalbu Savetu za štampu protiv Kurira, zbog kršenja Kodeksa objavljivanjem naslovne strane i teksta “Tasovac Gašiću trpao milione!” u današnjem izdanju tog dnevnog lista. <


DANAS

sns-nebojsa-stefanovic-1342265727-101308STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRBIJE DR NEBOJŠA STEFANOVIĆ IZJAVIO JE DANAS DA JE, ZBOG UTVRĐENIH NEPRAVILNOSTI U RADU, NAKON TRAGEDIJE U KANJIŽI, SMENIO NAČELNIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA I DA JE PROTIV NJIH POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK.

 

 

FAJAGELJNOVI SAD: GRADSKA VLAST DA SMENI A NE DA PRIHVATI OSTAVKU FAJGELJA

ZBOG UNIŽAVANJA KULTURNOG CENTRA I SVE BRUKE KOJU JE NANEO NOVOM SADU, ZBOG SVIH NJEGOVIH AFERA I SPORNIH

 

 

brisel2BRISEL: KONFERENCIJA „PRIJATELJI SRBIJE“

PREMIJER VUČIĆ JE, SUMIRAJUĆI REZULTATE DANAŠNJE KONFERENCIJE, NAGLASIO DA JE OVO BILA DOBRA PRILIKA DA SE SRBIJA PREDSTAVI

 

 

koriSVEČANO OTVOREN MULTIKONGRES SERBIAN VISIONS

TAČNO 60 NEVLADINIH ORGANIZACIJA ĆE U SUBOTU I NEDELJU IMATI PO DVA SATA ZA SUSRET SA PUBLIKOM U