Počela organizovana akcija protiv ilegalnih kladionica u Srbiji

Počela organizovana akcija protiv ilegalnih kladionica u Srbiji

29/09/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: Vlada Srbije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom za igre na sreću Ministarstva finansija i nadležnim tužilaštvima, sproveli koordinisanu akciju kontrole 64 neregistrovana objekta.

U saopštenju se navodi da je tom prilikom uhapšeno 16 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo neovlašćeno organizovanje igara na sreću.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je tim povodom da MUP nastavlja sa suzbijanjem svih vidova kriminala, budući da je ilegalno klađenje pljačka budžeta, ali sa sobom povlači i neprijavljene radnike, ilegalnu prodaju alkohola, cigareta.

Igrači ne mogu biti sigurni da će im dobitak biti isplaćen, a država je sigurna da će se porezi i doprinosi izbegavati. MUP je po prvi put pokrenuo organizovanu akciju protiv ilegalnih kladionica i nastaviće sa njihovim iskorenjivanjem, poručio je on.

U akciji koja je sprovedena na teritoriji 17 policijskih uprava uhapšeni su R. D. (1960), S. M. (1960), obojica iz Sombora, A. S. (1982) iz Čoke, J. Ć. (1993) iz Žablja,  J. K. (1985) iz Novog Sada, D. R. (1971) iz Mokrina, S. M. (1969) i A. F. (1991) iz Kuršumlije.

Takođe, uhapšeni su i S. S. (1980) iz Leskovca, D. P. (1972) iz Pirota, P. P. (1981) iz Smedereva, N. D. (1965) iz Bajmoka, S. J. (1973) iz Bača, kao i J. Z. (1952) iz Čuruga, M. R. (1984) iz Velike Plane i I. Š. (1991) iz Kragujevca.

Oni se terete za to da su u neregistrovanim objektima neovlašćeno organizovali klađenje, igre na automatima, kao i preko sredstava elektronske komunikacije, dok su, kako se sumnja, novac od uplata igrača prisvajali i ulagali ga u nove neregistrovane objekte i aparate za igre na sreću.

Protiv još 31 osobe biće podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile isto krivično delo.

Policija je u neregistrovanim objektima pronašla i oduzela 175 automata za igre na sreću, tehničke uređaje i opremu za priređivanje klađenja, TV uređaje, kao i 1.258.780 dinara i 1.970 evra, za koje se sumnja da su stečeni od uplata igrača.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.