Državni sekretar Živanović: Brutalne laži po nalogu iz bunkera

Državni sekretar Živanović: Brutalne laži po nalogu iz bunkera

29/09/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Izjava državnog sekretara Ministarstva odbrane Branka Živanovića:

„Današnji tekst „Objektiva“ o izgradnji hangara na aerodromu „Morava“  krunski je dokaz koliko je tajkun iz bunkera pobesneo i evidentno se potpuno pogubio.  Nakon sramotnih izmišljotina u tekstu, u kojem je ovaj list optužio Ministarstvo odbrane na čelu sa ministrom Nebojšom Stefanovićem za navodne planirane zloupotrebe prilikom izgradnje hangara sklapanjem ugovora sa preduzećem „Energoprojekt“, „Objektiv“ se za početak nije udostojio ni da objavi naš jučerašnji demanti. Razlog vrlo prost – iz njega se vidi da brutalno lažu.

Pošto nemamo nameru da tajkunima dozvolimo rušenje ugleda istitucije koja je od izuzetnog značaja za ovu zemlju, i to naročito u ovim važnim trenucima za srpski narod na Kosovu i Metohiji, ponovićemo činjenice i istinu koje „Objektiv“ pokušava da sakrije jer im bole prave vlasnike.

– Ministarstvo odbrane nije sklopilo ugovor sa  „Energoprojektom“ za izvođenje radova na izgradnji hangara na aerodromu „Morava“. Samim tim je jasno da nema nikakvog niti poverljivog, niti ispod žita sklopljenog ugovora, kako to piše „Objektiv“. Izvođač radova na hangaru je Vojnograđevinska ustanova „Beograd“, koja je počela sa radovima 20. maja 2021. godine.

– Ministarstvo odbrane nije angažovalo „Energoprojekt“ ni kao podizvođača. I ne samo „Energoprojekt“, već nijednog drugog podizvođača. Niti smo već sproveli postupak poverljive nabavke sa „Energoprojektom“, kako je „Objektiv“ prethodno pisao, niti smo čekali sa slanjem ponuda i poslali ih juče, kako to sada tvrde. Sve dosadašnje radove VGU „Beograd“ je izvela sopstvenim kapacitetima, bez angažovanja podizvođača.

– „Objektiv“ bi ovom prilikom „prosvetlio“ i da paneli koje proizvodi preduzeće „Kingspan“ imaju širok spektar primene u građevini i ukupno u privredi, te je njihov „krunski dokaz“ da je „Energoprojekt“ tražio ponudu za panele od ovog preduzeća vrhunska budalaština.

Sa druge strane, lako proverljive činjenice su da niti Ministarstvo ima sklopljen ugovor sa „Energoprojektom“, niti je sprovelo postupak poverljive nabavke, te se niko nije ni mogao okoristiti, kako to tvrde, za 800.000 evra. Reč je o brutalnoj laži koju je ovaj list plasirao po nalogu iz bunkera.“