КПЗ у Сремској Митровици Златна медаља за иновативни производ у пољопривреди

КПЗ у Сремској Митровици Златна медаља за иновативни производ у пољопривреди

27/09/2021 Off By BERB

Фото: Министарство правде / Управа за извршење кривичних санкција

 

Казнено-поправни завод у Сремској Митровици награђен је Великом златном медаљом на тек завршеном Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду за јединствену пољопривредну приколицу са мобилним соларним панелима.

 

 

 

Реч је о приколици која омогућава пољопривредницима да наводњавају велике обрадиве површине на којима нема електричне енергије.

Директор Управе за извршење кривичних санкција Дејан Царевић оценио је да је реч о огромном признању имајући у виду чињеницу да се на сајму појавило више од 1.500 излагача из 61 државе.

„Овај потпуно нови производ у пољопривреди настао је као резултат посвећеног рада запослених у Служби за обуку и упошљавање и осуђених лица који су ангажовани у металском погону после завршене обуке“, рекао је он.

Царевић је подсетио да се у металском погону у КПЗ у Сремској Митровици годишње произведе више од 200 пољопривредних приколица „Дубрава“, носивости од 4, 5, 8 и 10 тона, које су деценијама уназад тражене међу пољопривредницима.

 

Он је навео да је награда сајма подстицај и за друга осуђена лица да се прикључе некој од стручних обука у заводима како би стекли потребно знање за неко од десетине дефицитарних занимања.

„Са друге стране, послодавци су искорачили из света предрасуда и све је више друштвено одговорних фирми које запошљавају бивше осуђенике са стеченим сертификатима и занатом у рукама “, закључио је Царевић.