TIRANA: DAČIČ NA SASTANKU REGIONALNOG SAVETA ZA SARADNJU

TIRANA: DAČIČ NA SASTANKU REGIONALNOG SAVETA ZA SARADNJU

21/05/2015 Off By

ivica-dacic

Press služba Vlade

 

PRVI potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovaće na Godišnjem sastanku Regionalnog saveta za saradnju (RSS) i Sastanku ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (PSuJIE), koji će se održati u Tirani, 22. i 23. maja.

Godišnji sastanak Regionalnog saveta za saradnju zajedno organizuju Regionalni savet za saradnju i Republika Albanija, kao predsedavajući Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi. Planirano je da se na sastanku razmotri i oceni napredak ostvaren u sprovođenju Strategije i programa rada RSS za period od 2014. do 2016, kao i Strategije za Jugoistočnu Evropu 2020. Godišnji sastanak će, takođe, biti prilika za razmenu mišljenja o opštim događanjima u regionu i o ulozi RSS u promovisanju saradnje na regionalnom nivou.
Formalni sastanak ministara spoljnih poslova PSuJIE označava završetak albanskog predsedavanja Procesu saradnje u jugoistočnoj Evropi, a nakon Albanije, Procesom saradnje će predsedavati Bugarska.
Delegacija Republike Srbije će, između ostalog, naglasiti značaj koji Srbija pridaje jačanju dobrosusedskih odnosa i ukupne saradnje u regionu, a posebno će istaći da je takva saradnja jedan od ključnih prioriteta naše spoljne politike, u funkciji strateškog cilja – punopravnog članstva Republike Srbije u EU. Tokom sastanka biće podvučen i značaj regionalnog dijaloga, razmene mišljenja i ideja od zajedničkog interesa u cilju realizacije zajedničkih, regionalnih projekata.<


REGION

0,,18457991_303,00ZASTAVAMAKEDONIJA: STRAZBUR TRAŽI REŠENJE

PREMIJER MAKEDONIJE I LIDER PARTIJE VMRO-DPMNE NIKOLA GRUEVSKI DANAS ĆE SA LIDEROM OPOZICIJE ZORANOM ZAEVIM IDE U

 

 

Leader of the Albanian opposition Socialist Party Edi Rama speaks during a news conference in Tirana July 4, 2009. Albania's ruling Democratic Party and the small Socialist Integration Movement (SIM) will start negotiations on forming a coalition government, SIM leader Ilir Meta said on Saturday. With less than one percent of the votes in Sunday's parliamentary elections yet to be counted, the Democratic Party has won 70 seats in the 140-member parliament while the SIM has four. The main opposition Socialist Party has 66 seats.  REUTERS/Arben Celi (ALBANIA POLITICS ELECTIONS HEADSHOT)

RAMA ODLOŽIO POSETU MAKEDONIJI

RAMA JE TREBAO DA BUDE PROMOVISAN U POČASNOG DOKTORA NA SVEČANOSTI NA UNIVERZITETU U TETOVU, GRADU NA ZAPADU

B4E86CBA1EDDAA46B5569D7EAF79FEC7MAKEDONIJA: U KUMANOVU I DALJE SE PUCA

MAKEDONSKA VLADA DONELA JE NA VANREDNOJ SEDNICI U NEDELJU RANO UJUTRU ODLUKU DA ĆE DANAŠNJI DAN I PONEDJELJAK