NIŠ: SAJAM PROJEKATA KOJE FINANSIRA EVROPSKA UNIJA

NIŠ: SAJAM PROJEKATA KOJE FINANSIRA EVROPSKA UNIJA

21/05/2015 Off By

215

baner_euic184x80_srDELEGACIJA Evropske unije u Srbiji, u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije Vlade Republike Srbije, Informacionim centrom EU i EU info kutkom Niš, organizuje Sajam projekata koje finansira Evropska unija – «EU i Srbija na delu». Sajam će biti održan sutra, 22. maja 2015. u Nišu, u Galeriji “Srbija”, Trg kralja Milana bb, s početkom u 12.00.
Na otvaranju Sajma će govoriti šef Delegacije EU u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport, zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, pomoćnica Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije Sanda Šimić, kao i korisnica granta EU Ivana Ilić.

Na Sajmu će biti prisutni predstavnici Delegacije EU, lokalne samouprave, korisničkih ustanova i organizacija. Od 2000. do danas EU je uložila više od tri milijarde pomoći u Srbiji. Nakon što je u martu održan Sajam EU projekata u Beogradu, u petak će u Nišu biti prvi put da se na jugu Srbije predstavljaju uspešni projekti koje je EU u tom delu zemlje podržala.
U Galeriji „Srbija“ biće predstavljeni različiti sektori koje je EU finansirala u Srbiji – od zdravstva, sektora obrazovanja, socijalne zaštite, kulture, medija i civilnog društva do lokalnog razvoja, inovacija i konkurentnosti. Svoje aktivnosti predstaviće na posebnim štandovima Informacioni centar EU, Evropska investiciona banka i EURAXESS, mreža podrške naučnim istraživačima. <


SVET – EU

brisel2BRISEL: KONFERENCIJA „PRIJATELJI SRBIJE“

PREMIJER VUČIĆ JE, SUMIRAJUĆI REZULTATE DANAŠNJE KONFERENCIJE, NAGLASIO DA JE OVO BILA DOBRA PRILIKA DA SE SRBIJA PREDSTAVI

 

 

 

vucic-o-kosovu070515KONFERENCIJA ZA MEDIJE ALEKSANDRA VUČIĆA I JOHANESA HANA

KOMESAR ZA EVROPSKU POLITIKU SUSEDSTVA I PREGOVORE O PROŠIRENJU JOHANES HAN IZJAVIO JE VEČERAS DA ĆE NA POČETKU

 

Tan2014-11-20_11756434_0-620x350JOHANES HAN: ŠTO PRE OTVORITI POGLAVLJA

HAN JE NA KONFERENCIJI SAVETA STRANIH INVESTITORA, KOJA SE DANAS ODRŽAVA U BEOGRADU, REKAO DA EVROPSKA UNIJA (EU)