Србија и Израел савезници, зелена агенда заједнички циљ

Србија и Израел савезници, зелена агенда заједнички циљ

25/09/2021 Off By BERB

Foto: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике проф. др Зорана Михајловић састала се данас са Боазом Топоровским, шефом посланичке групе партије Јеш Атид и потпредседником владајуће коалиције у израелском парламенту и са њим разговарала о сарадњи две државе, са посебним освртом на климатске промене и зелену агенду.

 

 

„Наша два народа веже јако пријатељство и савезништво. Верујем да наша политичка и економска сарадња може бити још боља. Када је реч о ресору који водим, зелена агенда и енергетска транзиција су наш национални циљ, припремили смо инвестициони план вредан 17 милијарди евра и отворени смо за сарадњу са израелским компанијама“, поручила је Михајловићева.

Боаз Топоровски је истакао да је много потенцијала за унапређење сарадње и односа, који су одувек били пријатељски и додао да Србија може да рачуна на подршку Израела.

 

 

На састанку је договорено да ће заједно радити на унапређењу сарадње  између српских и израелских компанија на пољу обновљивих извора енергије и зелене агенде.