Пријатељски и партнерски односи Србије и Бахреина

Пријатељски и партнерски односи Србије и Бахреина

24/09/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас у Њујорку са министром иностраних послова Краљевине Бахреин Абдулатифом бин Рашидом ал Зајанијем.

 

 

Селаковић је поручио да је Србија опредељена да развија пријатељске и партнерске односе са Бахреином, истакавши да томе сведоче посета председника Вучића Бахреину и посета високе делегације Бахреина, на челу са шеиком Насером бин Хамадом бин Исом Ал Халифом.

 

Селаковић је нагласио да је Србија одлучна да унапреди укупну сарадњу са Бахреином и изразио задовољство да је потврђено узајамно отварање амбасада у престоницама две државе, што ће, према његовим речима бити важан корак ка продубљивању билатералних односа.

 

У прилог томе, према речима шефа српске дипломатије, је и чињеница да је у припреми споразум о свеобухватној сарадњи Србије и Бехреина.

 

Посебну пажњу Селаковић је посветио унапређењу економске и трговинске сарадње, навевши да две земље имају потенцијале за сарадњу у бројним областима, нарочито у области хотелијерства, пољопривредно-прехрамбене индустрије, сектору логистике, ИТ сектору и телекомуникацијама.

 

Такође, овом приликом, упознао је министра Ал Зајанија са економским успесима Србије у претходних седам година и упутио позив бахреинским компанијама да повећају присуство на тржишту Србије.

 

Шеф српске дипломатије је изразио очекивање да ће у октобру бахреинска делегација присуствовати скупу у Београду поводом обележавања 60. година од прве конференције Покрета несврстаних у Београду.