Kolektivna izložba fotografija „Moj izbor“

Kolektivna izložba fotografija „Moj izbor“

17/09/2021 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković/ Naslovna foto: Tomislav Peternek: Snalažljivost

 

Kolektivna izložba fotografija „Moj izbor“ biće otvorena u ponedeljak, 20. septembra u 19 sati u prostoru BW Experience, na drugom spratu tržnog centra Galerija.

 

Foto: Igor Mandić: Dance Instructor

 

 

Na izložbi kojom započinje jesenja izlagačka sezona, publika će imati prilike da pogleda izbor umetničkih crno–belih fotografija Tomislava Peterneka, Imre Szaboa, Gorana Kukića, Nina Rakićevića, Željka Sinobada i Igora Mandića. Šestorica majstora fotografije iza sebe imaju duge i bogate karijere, kao i brojne izložbe i priznanja.

„Kroz ovu izložbu prožeta je prošlost, sadašnjost i budućnost, mada neki teoretičari govore kako prošlost i budućnost ne postoje i da je sve sadašnjost – sada i ovde. O tome govore ove fotografije – o čoveku, pokretu, ljudskoj snazi, senzualnosti, kontrastu, psihološkom obrtu nevezano za vremensku odrednicu. One su fotografski, činjenični dokaz, ne samo susret fotografa i događaja, one su potvrda jednog vremena i njegovih junaka“, kazala je novinarka Mia Medaković.

Izložba se organizuje u okviru programa Umetničke inicijative KvArt BW zajedno sa Galerijom ŠTAB i RYL internet magazinom i biće otvorena do 30. septembra 2021. godine. Radno vreme galerije je svakog dana od 11 do 21 čas, a ulaz je slobodan.