Luksemburg čvrsto podržava pristupanje Srbije EU

Luksemburg čvrsto podržava pristupanje Srbije EU

17/09/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministar spoljnih poslova u Vladi Republike Srbije Nikola Selaković započeo je danas posetu Luksemburgu susretom sa ministrom inostranih i evropskih poslova Žanom Aselbornom.

Tokom veoma uspešnog sastanka potvrđeni su dobri i prijateljski odnosi dveju zemalja, postignut je dogovor o nastavku redovnih političkih konsultacija, a razgovarano je i o poseti ministra Aselborna Srbiji početkom sledeće godine.

Takođe, ministri su potpisali Memorandum o razumevanju i saradnji između dva ministarstva.

Selaković je rekao da je Aselborn, koji čvrsto podržava pristupanje Srbije i čitavog Zapadnog Balkana Evropskoj uniji, izneo pohvale za ono što naša zemlja radi na društvenom i ekonomskom planu.

On je preneo da je tokom susreta posebno bilo reči o dijalogu Beograda i Prištine i stanju u regionu, dodavši da je njegov sagovornik nekoliko puta istakao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu i da se samim tim očekuje da bude i najodgovornija.

Šef srpske diplomatije je naglasio da mu je bila čast i zadovoljstvo što je imao priliku da razgovara sa ministrom Aselbornom, doajenom diplomatije EU i čovekom koji je 17 godina na čelu Ministarstva inostranih poslova, zaključivši da u njemu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog partnera.