STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA

STEFANOVIĆ SMENIO NAČELNIIKE POLICIJSKIH STANICA SENTA I KANJIŽA

18/05/2015 Off By
sns-nebojsa-stefanovic-1342265727-101308
Biro za saradnju s medijima MUP-a
MINISTAR unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da je, zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, nakon tragedije u Kanjiži, smenio načelnike policijskih stanica Senta i Kanjiža i da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

„Nakon tragedije koja se juče dogodila u opštini Kanjiža, u kojoj je sedam osoba izgubilo život, naredio sam pokretanje istrage i uputio Sektor unutrašnje kontrole i pripadnike Uprave policije, koji treba da utvrde sve činjenice i okolnosti zbog kojih je došlo do tragedije i eventualnu odgovornost policijskih službenika koji su postupali u ovim opštinama“, rekao je Stefanović.
Zbog utvrđenih nepravilnosti u radu, kako je objasnio ministar, smenjeni su načelnici policijski stanica Senta i Kanjiža i protiv njih je pokrenut disciplinski postupak.
Prema njegovim rečima, po okončanju disciplinskog postupka, u konsultaciji sa tužilaštvom, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivične odgovornosti, protiv njih će biti podnete i krivične prijave.
Stefanović je istakao da, narednih dana, očekuje i detaljan izveštaj Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa postupanjem policijskih službenika, a u vezi sa prijavama protiv Radeta Šefera iz 2011. godine.
„Sektor unutrašnje kontrole obaviće detaljnu analizu svih postupaka od 2011. godine do danas, kada su postupali ili nisu policijski službenici vezano za ovaj slučaj i utvrdićemo da li postoji i kakva odgovornost policijskih službenika i da li je činjenjem ili nečinjenjem neko od njih doprineo da se ova tragedija dogodi“, rekao je Stefanović.
Ministar očekuje, u narednim danima, detaljnu analizu, zbog čega je nakon podnošenja prijava protiv Radeta Šefera novembra 2011.godina, sudski postupak trajao dve godine, a da se nije ni pokrenuo, zbog čega je nastupila zastarelost.
Stefanović je ukazao da se očekuje i odgovor na pitanje zbog čega je oružje Šeferu, koje mu je oduzeto 2012. godine, vraćeno, kao i kako je došlo do toga da se ono iskoristi za izvršenje ovog teškog krivičnog dela.
„Ni jedna situacija, nijedna činjenica, niti okolnost neće biti prenebregnuta. Utvrdićemo sve do kraja i građani Srbije imaće potpunu istinu o ovom slučaju“, naglasio je Stefanović.
On je istakao da ovaj slučaj ukazuje da se moramo mnogo više pozabaviti nasiljem u porodici i da celo društvo, a ne samo policija, mora mnogo ozbiljnije da shvati ovaj problem i da se upusti u njegovo rešavanje.<


DANAS

FAJAGELJNOVI SAD: GRADSKA VLAST DA SMENI A NE DA PRIHVATI OSTAVKU FAJGELJA

ZBOG UNIŽAVANJA KULTURNOG CENTRA I SVE BRUKE KOJU JE NANEO NOVOM SADU, ZBOG SVIH NJEGOVIH AFERA I SPORNIH

 

 

brisel2BRISEL: KONFERENCIJA „PRIJATELJI SRBIJE“

PREMIJER VUČIĆ JE, SUMIRAJUĆI REZULTATE DANAŠNJE KONFERENCIJE, NAGLASIO DA JE OVO BILA DOBRA PRILIKA DA SE SRBIJA PREDSTAVI

 

 

koriSVEČANO OTVOREN MULTIKONGRES SERBIAN VISIONS

TAČNO 60 NEVLADINIH ORGANIZACIJA ĆE U SUBOTU I NEDELJU IMATI PO DVA SATA ZA SUSRET SA PUBLIKOM U

 

155SKUPŠTINA SRBIJE: KAKO ZAŠTITITI INDUSTRIJSKI DIZAJN?

O ČESTITOSTI NAM GOVORE LJUDI KOJI SU DO LAKATA UVLAČILI RUKE U JAVNE FINANSIJE, PODIŽUĆI VINOGRADE, GRADEĆI KVADRATE,