Састанак са члановима делегације Сената Француске

Састанак са члановима делегације Сената Француске

15/09/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас делегацију Сената Републике Француске и том приликом истакао да Србија и Француска стално потврђују своје истинско и постојано пријатељство, као и опредељење да сарађују у свим областима од заједничког интереса.

 

С тим у вези, председник Вучић је навео примере успешне економске сарадње, какво је учешће еминентних француских компанија у управљању аеродромом и изградњи метроа у Београду, и истакао значај заједничких пројеката за економски напредак наше земље.

 

Председник Вучић је изразио захвалност за подршку Француске у европским интеграцијама Србије, на коју, како је рекла председница Групе пријатељства Француска – Западни Балкан у француском Сенату Марта де Сидрак, можемо да рачунамо и у будућности.

 

Француска сенаторка је истакла да помно прате реформе и економски напредак у Србији, са жељом да још више компанија из Француске сагледа могућности за инвестирање, те да намеравају да у Сенату организују представљање српских економских потенцијала.

 

Председник Вучић и чланови делегације француског Сената разговарали су и о другим областима сарадње.

 

Председник Вучић је нагласио да је за Србију, имајући у виду углед и утицај Француске, пажња, коју председник Макрон исказује према нашој земљи, од највећег значаја. Такође је изразио наду да ће и парламентарна сарадња двеју земаља још јачати.