Селаковић примио најбоље ученике из Неготина и Мионице

Селаковић примио најбоље ученике из Неготина и Мионице

15/09/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Група ђака генерације из Неготина и Мионице, која борави у Београду како би присуствовала прослави 15. септембра – Дана српског јединства, слободе и националне заставе, посетила је данас Министарство спољних послова Републике Србије.

 

Ученике је дочекао министар спољних послова Никола Селаковић, који их је провео кроз свој кабинет, и упознао их са историјатом институције и животима великана српске дипломатије, као и са вредном уметничком збирком изложеном у згради МСП.

Поводом данашњег празника, Селаковић је са ученицима разговарао о хералдици и пореклу српске тробојке, позвавши их да воле своју заставу, и да буду поносни на њу и славну српску историју.

„Желим вам да имате своје снове и да се трудите да снове преточите у реалност. Србија је ваша кућа и она може бити боља само ако и ви учећи и радећи за њу томе дате свој допринос“, рекао је Селаковић, изразивши наду да ће и неки од данашњих гостију по завршетку студија имати прилику да буду део будуће српске дипломатије.

 

 

Ученици основних и средњих школа из Неготина и Мионице имали су прилику да виде и Музеј српске дипломатије, а данас ће, у оквиру посете Београду, између осталог, обићи и Храм Светог Саве.