Кисић Тепавчевић на обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Бањалуци

Кисић Тепавчевић на обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе у Бањалуци

15/09/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је вечерас у Бањалуци обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе, где је поручила да нико никада неће моћи да сруши јединство српског народа. 

 

 

 

Обележавању Дана српског јединства, слободе и националне заставе присуствовали су и председница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

„Српски народ је један и недељив, наша прошлост и наша будућност су заједничке и данас са овог места желимо да пошаљемо поруку о јединству и слози српског народа“, истакла је Кисић Тепавчевић.

Министарка Кисић Тепавчевић је додала да је 15. септембар 1918. године, дан пробоја Солунског фронта, један од најзначајнијих датума из савремене историје српског народа и један од највећих успеха српске војске у Великом рату.

Због тога се тај дан, како је додала, данас обележава као Дан српског јединства, слободе и националне заставе, као заједнички празник Србије и Републике Српске, са поруком да сви Срби у свету ма где били и где живели овај дан обележавају као дан свесрпског заједништва, слоге и поносног истицања своје националне тробојке.

„Данас славимо јединство и слободу, оно за шта смо се у прошлости борили и за шта ћемо се увек борити. Славећи овај дан, као што је председник Републике Србије Александар Вучић рекао, Срби ће, не сметајући никоме, не чинећи ништа ни против кога, показати да су исти народ, народ једног језика, једне историје и порекла, истих обичаја и традиције, истих схватања и вековних тежњи у борби за очување своје слободе и своје независности“, навела је Кисић Тепавчевић.

Проф. др Кисић Тепавчевић је грађанима Републике Српске честитала Дан српског јединства, слободе и националне заставе, пожелевши да Република Српска истраје у  борби очувања српског идентитета у БиХ, у борби да се сачувају ћирилично писмо и језик српског народа, да се улагањима у инфраструктуру и привреду сачувају и отворе нова радна места, што је гарант успеха и развоја српског народа у Републици Српској.