Opera, balet i moda – Beograd s ljubavlju Renatu Balestri

Opera, balet i moda – Beograd s ljubavlju Renatu Balestri

13/09/2021 Off By BERB

Piše: Ivana Rajković

 

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta, 18. septembra, u 20h, agencija FABRIKA i Narodno pozorište organizuju ROOM concert “Opera, balet i moda – Beograd s ljubavlju Renatu Balestri”, posvećen čuvenom italijanskom modnom kreatoru, Renatu Balestri.

 

 

 

Program: Koncert orkestra Narodnog pozorišta sa gostujućim dirigentom iz Italije, Jacopom Sipariem Di Pescasseroliem.

 

 

1.deo koncerta: Odlomci iz baleta “Labudovo jezero”, Petra Iliča Čajkovskog. U okviru ovog dela koncerta, prvaci baleta Narodnog pozorišta, Bojana Žegarac i Jovan Veselinović će izvesti segment iz istoimenog baleta, u koreografiji Konstantina Kostjukova koji je na repertoaru Narodnog pozorišta u Beogradu, a manekeni  će u formi performansa prikazati najatraktivnije kostime koje je za ovaj balet kreirao Renato Balestra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.deo koncerta: omiljene arije Renata Balestre

Nastupaju:  Giulia Bolcato – sopran (Italija)

Carolina Lopez Moreno – sopran (Nemačka)

Jadranka Jovanović – mecosopran

Jasmina Trumbetaš – sopran

Sanja Kerkez – sopran (Srbija)

 

  1. Modni performans sa kostimima koje je Renato Balestra kreirao za operu Pepeljuga

 

Ono što povezuje prvi i treći deo koncerta su spektakularni kostimi Renata Balestre koje je radio za Narodno pozorište u Beogradu.

 

 

Želja organizatora je da ovim spektakularnim koncertom Renatu Balestri izrazimo zahvalnost za sve što je uradio prethodnih 25 godina za Srbiju i istovremeno napravimo kulturni događaj za pamćenje, gde će se okupiti njegovi brojni saradnici iz Srbije, ali i prijatelji kao što su Jacopo Sipari, Vesna Mandić i Milan Kovačević iz Fabrike, Jadranka Jovanović, Konstantin Kostjukov, njegova ćerka Federica Balestra…..