Matić otvorila „Ljubičevske konjičke igre“

Matić otvorila „Ljubičevske konjičke igre“

04/09/2021 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić otvorila je manifestaciju ”Ljubičevske konjičke igre”, koja već 58. godinu na veličanstven način razvija i čuva duh konjarstva.

Matić je tom prilikom ocenila da je upravo ova manifestacija postavila  čvrste temelje konjičkog sporta, ali i turizma u Požarevcu, uz napomenu da je ova manifestacija, koja godišnje privuče više od 70.000 domaćih i stranih turista, jedna od najinteresantnijih na turističkoj mapi Srbije.

Ministarka je istakla da je Požarevac postao poznat u Evropi još 1718. godine potpisivanjem Požarevačkog mira, a danas ovaj grad poznaju i po ”Ljubičevskim konjičkim igrama”, ali i mnogim kulturno-istorijskim spomenicima.

Požarevac, kao administrativni, ekonomski i kulturni centar Braničevskog okruga, kako je naglasila, ima ogromne predispozicije da postane još značajnija turistička destinacija.

Matić je navela da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija to prepoznalo, u skladu sa čim je u periodu od 2015. do 2021. godine za projekte razvoja turizma u Požarevcu ukupno opredelilo 95,2 miliona dinara.

Ministarka je istakla i da Srbija, zaključno sa 31. avgustom, beleži 1.760.668 dolazaka turista, a čak 7.117.239 ostvarenih noćenja.

Matić je prisutnima poželela da uživaju u trodnevnoj igri slobode, tradicije i viteštva, a učesnicima puno sreće u takmičenju.