Стална подршка деци палих и рањених припадника МУП-а

Стална подршка деци палих и рањених припадника МУП-а

04/09/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Министарство унутрашњих послова никада не заборавља жртве својих припадника који су животе дали за отаџбину и зато је и поводом почетка нове школске године, деци страдалих, погинулих и рањених припадника, уз средства за набавку уџбеника, поклонило лаптопове, донацију Удружења осигуравача Србије, и мобилне телефоне.

 

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који је деци уручио поклоне, истакао је да је Министарство унутрашњих послова ту да им помогне и да брине о њима, јер су они деца оних који су били или јесу најбољи међу нама, оних који нису питали за свој живот и здравље и поступили су онако како би поступио само херој који воли своју Србију и свој народ.

 

„Министарство вам је вечно захвално баш као и ваша Србија. Када дође време да завршите школе, ви који будете желели да своју будућност доживите у Министарству унутрашњих послова за вас ће увек бити посебно место“, рекао је министар Вулин и додао да је то решење предвиђено и законом, да не би била реч која може да се прекрши.

 

 

Министар је истакао да ће од ове зиме свако дете страдалог и рањеног припадника Министарства имати право да са пратиоцем седам дана зимовања проведе у неком од објеката МУП, као и да ће имати право на седам дана летовања у нашем објекту на мору.

 

„Хоћу само да кажем да бринемо, да нам је стало до вас, да се секирамо када вам нешто није добро, да знамо када у школи нешто није како треба, да смо ту да помогнемо“, истакао је министар Вулин и додао да су њихови родитељи пример без кога српска полиција не би била то што је данас.

 

Према његовим речима, када се раде најтежи, најзахтевнији задаци, сетимо се наших погинулих,  рањених и хоћемо да личимо на њих, да будемо достојни величине њихове жртве.

 

 

„Ви растете у добре људе, не само зато што сте имали велике очеве и мајке, већ зато што сте добри људи. Ваша вредност није само ваше порекло, ваша вредност је ваша доброта, марљивост, упорност, рад“, поручио је министар деци и додао да загрљај који ће им целог живота недостајати нико не може да надокнади, али да је Министарство ту да ту бол макар мало ублажи.

 

Министар се захвалио и Удружењу осигуравача Србије које је донирало лаптопове, које је добило по 17 основаца и средњошколаца, деце наших страдалих и рањених припадника.