Стефановић: Шешељевим лажима бавиће се тужилаштво

Стефановић: Шешељевим лажима бавиће се тужилаштво

04/09/2021 Off By BERB

Foto: srbija.gov.rs

 

Изјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

 

„Војислав Шешељ је јавно изнео монструозне лажи да ја, наводно, стојим иза убиства адвоката Драгослава Огњановића и да сам налогодавац тог злочина. Све што је рекао у вези сa тим је најтежа лаж и не пада ми на памет да се бавим њеним садржајем, а нарочито не Шешељевим мотивима да такве лажи изговара. Тиме ће се бавити тужилаштво и наше правосуђе и то већ од понедељка, када ћу поднети тужбу против Војислава Шешеља због ових монструозних оптужби у којима нема ниједне истине.

Дубоко верујем у професионалност нашег правосуђа и очекујем да ће поступити брзо и ефикасно, чиме ће правна држава ставити тачку на лажи које се шире кроз јавни простор и угрожавају моју и безбедност моје породице.

Да је Шешељ особа која се ичега стиди, рекао бих му само „Срам те било”, али није тако. Једино што је тачно у мору његових лажи које износи јавно је да ће неко морати у затвор – или он, или ја – а ја сам више него уверен да ће одговарати онај ко засипа јавност лажима. До сада, нажалост, без последица. Зато позивам тужилаштво да одмах, без одлагања, реагује и испита све Шешељеве лажне оптужбе, како иза њих не би остала ниједна сумња, ниједан разлог да их било ко било када понови, а да буде кажњен онај ко их је изрекао.

Сви који су износили оптужбе на мој рачун о некој мојој измишљеној завереничкој и криминалној улози завршили су као најобичнији лажови и сплеткароши, који само у хаосу и лажима виде шансу за себе, за своје послове и каријере. И Шешељ ту неће бити изузетак.”