Други модел наставе и у средњим школама у Kрагујевцу и Великом Градишту

Други модел наставе и у средњим школама у Kрагујевцу и Великом Градишту

03/09/2021 Off By BERB

На основу одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа, формираног од стране Кризног штаба, други модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 6. септембра 2021. године и у СРЕДЊИМ ШКОЛАМА на територији ГРАДА КРАГУЈЕВЦА и ОПШТИНЕ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ.

 

 

У режиму другог модела наставе остају и СРЕДЊЕ ШКОЛЕ у 15 јединица[1] за које је одлука донета прошле недеље. Други модел наставе подразумева да се образовно-васпитни процес организује комбиновањем непосредне наставе и наставе на даљину, а одељења су подељена у групе.

Такође на снази остаје одлука о примени трећег модела, односно онлајн наставе у свим СРЕДЊИМ ШКОЛАМА у општини ТУТИН и ОСНОВОМ И СРЕДЊИМ школама на територији АП КОСОВО И МЕТОХИЈА.

У свим осталим основним и средњим школама у Србији примењује први модел организације образовно-васпитног рада који подразумева непосредну наставу у школама.

Одлука о начину организације наставе у основним и средњим школама донета је у складу са одлукама и закључцима Кризног штаба за сузбијање заразне болести Covid-19 и стручним упутствима за организацију образовно-васпитног рада у основној и средњој школи за школску 2021/2022. годину.

 

 

 

[1] КЛАДОВО, ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ, НОВА ВАРОШ, ПРИБОЈ, УЖИЦЕ, ВАЉЕВО, ДЕСПОТОВАЦ, ЈАГОДИНА, ПАРАЋИН, СВИЛАЈНАЦ, РЕКОВАЦ, ЋУПРИЈА, ПРЕШЕВО, НОВИ ПАЗАР И БОЈНИК