Ухапшене две особе због прања новца

Ухапшене две особе због прања новца

03/09/2021 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца.

 

Полиција је ухапсила Д. С. (1958) одговорно лице ПД „Сигурност“ и В.М. (1982) одговорно лице ПР „Ватрозаштитани“, из Ниша.

 

Сумња се да је Д.С. у периоду од 2015. до 2019. године извршио пренос новца у износу од 21.676.780 динара тако што је, у  намери да прикрије незаконито порекло новца, ангажовао В.М. од кога је захтевао да оснује предузетничку радњу преко које су сачињавани фиктивни рачуни о наводним извршеним услугама за ПД „Сигурност“.

 

Д.С. је уплаћивао новац В.М. за наводне услуге његове предузетничке радње, да би тај новац, 20.455.814 динара, В.М. подизао и вратио Д.С.

 

Он је затим тај новац даље користио, иако је знао да новац потиче од криминалне делатности, односно да предузетничка радња „Ватрозаштитани“ није пружала услуге привредном друштву „Сигурност“.

 

Осумњичени су спроведени у надлежно тужилаштво.