МДУЛС интензивно ради на реформи инспекција

МДУЛС интензивно ради на реформи инспекција

31/08/2021 Off By BERB

„Унапређење инспекцијског надзора и јачање капацитета инспекција један је од приоритета Министарства државне управе и локалне самоуправе у овом мандату и област на којој интензивно радимо“, истакла је данас министарка Марија Обрадовић на састанку са регионалним директором Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) за Западни Балкан Матеом Коланђелијем.

 

 

 

Она је нагласила да је помоћ коју ЕБРД пружа Јединици за подршку Координационој комисији за инспекцијски надзор од великог значаја, што показују и остварени резултати, поручивши да је то допринело унапређењу пословног окружења и стварању повољног привредног амбијента у Србији.

„Јединица је постигла изузетне резултате, а њен рад показао се посебно важним током пандемије корона вируса. Максималним коришћењем ресурса и добром координацијом свих инспекција успели смо да одговоримо на изазове које је донела пандемија“, напоменула је Обрадовић.

Она је додала да је Србија далеко одмакла у дигитализацији јавне управе и пружању електронских услуга грађанима, изразивши очекивање да ће такав напредак остварити и инспекције кроз реформски процес, што би допринело јачању њихове контролне функције.

Регионални директор ЕБРД за Западни Балкан Матео Коланђели навео је да је веома задовољан досадашњом сарадњом, изразивши уверење да ће се успешна кооперација на пројектима наставити и у будућности.